Utdrag ur VF, torsdagen den 11 februrari 1982:

Brödratrion Walfridsson mer
rallyåkare än bärplockare
OCH SNART SLÄPPS MINSTINGEN FRAM

Torsby VF
Walfridssons- Namnet förknippas med bil- och lingonförsäljning.
..Tre bröder Walfridsson. Per-Inge 31, Lars-Erik 27 och Stig-Olov 19, är mer rallyåkare än bärplockare.
..Två bröder Walfridsson, Pi och Lars-Erik, finns med i årets upplaga av Svenska rallyt. Det är bara en tidsfråga, kanske redan nästa år, innan vi får se hela brödratrion till start i den svenska VM-deltävlingen.


..Minstingen heter Stig-Olo
v. Ännu så länge färsk och tämligen oprövad på rallyvägarna. Men Stig-Olov har förutsättningarna. Han har gått i storebror Pi:s skola.
..- Han kan bli bäst av oss alla tre, säger Pi. Han har haft fördelen att växa upp med motorsport och rally eftersom både Lars-Erik och jag har hållit på i så många år.
..Stig-Olov Walfridson har redan kört ett 30-tal tävlingar. Det började i en BMW förra året.
..- Det är preskiberat vid det här laget, hyschar storebror:
..Hos familjen Walfridsson ska det naturligtvis handla om Volvo även om både Pi och Lars-Erik kommer till start med varsin Renault 5 Turbo till Svenska rallyt.

KÖR "STÅLMUSEN"
..- Volvobil, alltså Volvos återförsäljare, är generalagent åt Renault här i Sverige, förklarar Pi. Då är det fritt fram.
..Till på köpet får båda bröderna Walfridsson varsin högpotent bil till den svenska VM-deltävlingen. Renault 5 Turbo - eller "Stålmusen" som den kallas - är tillverkad för tävlingsbruk. Något baksätersutrymme finns inte. Där är motorn inmonterad.
..- Bättre viktfördelning på en tävlingsbil kan man inte tänka sig, säger Pi:s chefsmekaniker Sven-Inge Neby.
..Det är fem år sedan Pi senast sågs i Svenska Rallyt. Broder Lars-Erik har istället under dessa år sett till att försvara familjäran i en Volvo 142. Bästa placeringen från 1978 då Lars-Erik sensationellt kom åtta och samtidigt körde till sig segern i SM-specialklassen.

..- Försök slå den placeringen om du kan, retas Lars-Erik med storebror Pi.
..Pi har inte varit speciellt lyckosam i Svenska Rallyt under årens lopp. Bästa placeringen är nia.
..För Pi har det varit ännu värre att stå vid sidan om och följa storrallyt i Värmland.

RALLY ÄR RALLY

..- Jag har knappt vågat vara åskådare. Härligt att vara tillbaka igen. Rallycross är roligt, men rally är ändå rally.
..Både Pi och Lars-Erik har sedan de skaffat bilarna haft tillfälle att testa ett par tre tävlingar med varierande resultat. Eftersom bilen inte använts i tävlingssammanhang i vinterföre har vissa problem uppstått. Men inför Svenska Rally-starten hoppas både Pi och Lars-Erik att allt ska vara åtgärdat.
..- Jag hoppas jag hinner få min växellåda levererad i tid från Frankrike, säger Lars-Erik en aning bekymrat.
..- Jag väntar på en trimningssats, berättar Pi. I så fall kan jag nog få ut 200 "hästar" ur motorn.

MÅSTE VARNA PUBLIKEN

..Pi och Lars-Erik har upptäckt att det krävs extra signalanordning. Bilen går så tyst att den knappast hörs när den slingrar sig fram på Värmlandsvägarna.
..Vi måste varna rallypubliken när vi kommer, säger Pi.
..Pi och Lars-Erik går i detalj igenom vad som behöver göras med sina tävlingsbilar inför Svenska Rallyt. Chefsmekaniker Sven-Inge Neby sköter naturligtvis om skruvandet i Torsby-brödernas tävlingsverkstad som är fylld av tävlingsbilar.

..Yngste brodern Stig-Olov koncentrerar sig på jhnior SM i sin Volvo 142:a och grämer sig inte speciellt mycket över att det inte blir något VM-start. Han vet att hans tid kommer.
.. Jag har ändå inte fått ställa upp med 142:an i år, påpekar Stig-Olov.
..Två bröder Walfridsson i samma VM-rally är förstås inte fy skam. Ett annat år har vi hela brödratrion till start. Räkna med det!

BOO WENNERBERG